Revolutia energiei regenerabile

energii regenerabile

Avand in vedere modalitatea prin care civilizatia noastra se alimenteaza, o schimbare este esentiala astfel incat sa transformam societatea noastra in bine. „Paznicii” actuali ai politicii energetice sunt cei care au profitat de pe urma ultimei revolutii energetice (gaze, petrol), folosindu-si bogatia in manipularea politicii si in realizarea de metode care sa incetineasca progresul catre energia curata.

In timp ce conturile acestor oameni se umfla iar schimbarile climatice ameninta viata pe intreg pamantul, omenirea se afla intr-o cursa de distrugere iminenta a planetei, distrugere care ar putea fi una din cele mai puternice care au existat vreodata in istoria lumii.

Recent, s-a descoprit ca Exxon era constient de schimbarile climatice declansate de consumul de combustibili fosili, atunci cand au facut o serie de cercetari in anii 1970, dar cu toate acestea au decis sa ascunda acest lucru fata de public.

Plan de siguranta in fata unei situatii catastrofale

Nivelul de dioxid de carbon din era-preindustriala era de 280 ppm, comparativ cu 397 ppm- valoare inregistrata in septembrie 2015. Nivelul de siguranta atmosferica in ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon este de 350 ppm. Inafara de faptul ca au ignorat total lucrurile realizate de aceste corporatii, politicientii nu au facut nimic altceva, decat sa contribuie la aceasta situatie catastrofala.

Vom avea nevoie sa gasim noi modalitati de a reduce CO2 din atmosfera, din moment ce ne aflam peste limita maxima, astfel ca trebuie sa gasim solutii cat mai curate si regenerabile. In ciuda vestilor rele, exista sperante foarte mari sa fim increzatori. Panourile solare, turbinele eoliene si masinile electrice sunt tehnologiile care incearca sa schimbe situatia de la nivel global si, desi sunt bunuri putin mai scumpe, dupa ce acestea vor fi populare, preturile vor mai scade, astfel ca intreaga lume isi va permite o sursa de energie regenerabila.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*