Sa mergi intr-o casa curata

In primul rand pentru ca munca sa fie mai usoara iti trebuie un plan de atac de la care este bine sa nu te abati. Inainte de a trece la munca propriu-zis inspecteaza toata camere din casa. In acest fel iti faci o idee cam cat timp trebuie sa aloci pentru a face curatenie.

Este bine sa incepi cu suprafatele aflate la vedere si lasa la sfarsit dulapurile, sertarurile si altele. Este o strategie destul de buna de care trebuie sa tii cont, in acest fel observi ca nu muncesti in zahar.

De asemenea daca stai bine sa te gandesti sigur gasesti lucruri inutile prin casa.  Iti ocupa spatiul de care ai avea nevoie pentru lucrurile care chiar iti trebuie. Pastreza-le pe cele folositoare iar pe cele de care nu ai nevoie da-le la persoanele nevoiase sau arunca-le.  Daca totusi sunt cateva obiecte in privinta carora nu esti sigura te mai poti gandi pana la urmatoarea intalnire.

Ai grija si la facturile si chitantele sa nu fie imprastiate prin toata casa. Strange-le pe toate si pune-le intr-un sertar. La fel poti proceda si cu alte lucruri. De exemplu cosmeticele pune-le toate intr-un sertar sau intr-o trusa de machiaje. La fel fa si cu cheile sau incarcatoarele.

Lucrurile care le folosesti in mod frecvent precum esarfele, gentile pune-le la cuierul de la intrare pentru a le avea la indemana atunci cand ai nevoie de ele.

De asemenea daca iarna s-a instalat atunci este momentul sa faci curat in sifonier. Pune hainele groase la indemana, iar cele subtiri mai in spate. Fustele si pantalonii scurti este indicat sa le pui intr-un sac. Nu cred ca vrei sa iti ocupi dulapul aiurea.

Lucrurile mai putin voluminoase depoziteaza-le in sertare. Aici vorbim de curele, lenjerie intima, sosete, cravate. In acest fel veo sti o ordine exacta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*