Scorpionii stralucesc in intuneric

scorpion fluorescent
scorpion fluorescent

Scorpionii sunt ca niste paianjeni in armura si chiar au o arma la capatul cozii care poate paraliza. N-as spune ca au prea multe in comun cu restul insectelor pe care le stim. Din cele 1.500 de specii cunoscute, doar 25 sunt mortale, ceea ce tot mi se pare ca sunt cu 25 mai multe decat ar trebui. Celelalte nu te pot ucide, dar nu pentru ca nu vor (si mai si doare ingrozitor). Scorpionii sunt niste oportunisti care vor devora orice le iese in cale. De asemenea, daca aveti de gand sa mergeti in camping, ar trebui sa va anunt ca acestia ies noaptea la vanat, pentru a evita numerosii pradatori.

Desi, daca totusi este un scorpion in jurul vostru noaptea sunt sanse foarte mari sa il vedeti pentru ca … lumineaza. Desi acestia sunt nocturni, produc o substanta fluorescenta speciala care ii face sa lumineze daca stelele sau luna sunt pe cer. Imaginati-va cum e sa te strecori asupra prazii si aratand ca o reclama cu neon. Faptul ca stralucesc in intuneric nu doar ca ii face mai usor de observat pentru pradatorii lor, dar si pentru potentialele lor victime.

Oamenii de parere sunt de parere ca aceasta luminozitate a aparut pentru a evita pradatorii, de fapt, pacalindu-i sa creada ca e prea devreme si luminat afara pentru a iesi la vanat. O alta explicatie ar fi ca mama natura si-a batut oleaca joc de ei la finalul procesului de creatie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*