Se poate ca lumea sa devina un loc mai bun?

o-lume-mai-buna

In aceasta lume, unde exista atat de multa frumusete, exista la fel de multa durere si suferinta. A gasi frumusete in lucruri pline de tristete este un lucru putin cam greu de realizat. Esti de parere ca nu poti schimba prea multe, din moment ce ziarele sunt pline de articole despre razboaie, saracie, abuz sau tristete. Insa, ceea ce poti sa faci- pentru tine, ce-i drept- este sa iesi afara si sa te bucuri de ceea ce iti ofera natura, de sunetele pasarilor sau a apei care se scruge pe stanci, dar, din pacate, acest lucru nu schimba foarte multe: te reimprospateaza pentru cateva zile, dupa care revii la rutina zilnica de a afla vestile proaste care circula in lume. Dar, daca iti doresti ca lumea sa devina un loc mai bun, iata ce poti sa faci.

Cum poti face ca lumea sa fie un loc mai bun?

Raspunde cu bunatate- Daca esti constient de faptul ca lumea actioneaza in functie de cunostintele care le are, atunci un raspuns cu bunatate nu ar avea de ce sa fie un lucru foarte dificil. Nu ai idee despre ziua care a avut-o o anumita persoana, asa ca nu ai dreptul sa judeci. Permite-ti tie insuti sa fii prezent in moment si sa vezi fiecare intalnire cu oamenii care nu-i cunosti ca fiind o experienta si o oportunitate de a invata.

A da si a primi- Inainte de a pasi in urmatorul magazin si de a-ti cumpara si mai multe „chestii”, intreaba-te ce lucruri pe care deja le ai le poti dona. Shopping-ul poate avea un impact benefic asupra noastra atunci cand suntem demoralizati, dar actiunile caritabile au un impact chiar si mai mare asupra oamenilor. Daca tot iti doresti sa faci shopping, atunci fa-ti curat in dulapuri, iar hainele care nu le mai folosesti doneaza-le celor care intr-adevar au nevoie. In felul acesta si dai, si primesti.

Petrece-ti timpul in natura- Petrecerea timpului in natura reprezinta un mod fantastic de a aprecia creatia lui Dumnezeu, fiind un pas de recunostinta si de intelegere fata de ceea ce ne este oferit, in mod natural. Planteaza flori sau copaci in gradina ta, sau daca nu ai o gradina, alatura-te organizatiilor care fac voluntariat in plantarea de copaci. Vei descoperi ca vei avea un vibe pozitiv si faci si un lucru bun pentru natura.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*