Sfaturi pentru a-ti alege un GPS pentru masina

navigatie dedicata
navigatie dedicata

Unitatile GPS pentru autovehicule au devenit o necesitate in zilele stresante de astazi. Nu mai este nevoie sa cari dupa tine tot felul de harti sau adrese scrise, nu mai trebuie sa ceri indicatii, doar selectezi destinatia si gasesti drumul.

Sa ne imaginam urmatorul scenariu: Ai avut o zi extenuanta la munca. Este un job intr-un oras nou, pe care nu il cunosti prea bine. Ai terminat in cele din urma tot ceea ce ai avut de facut, te-ai urcat in masina si ai pornit la drum, spre casa. Gandurile si grijile legate de serviciu te apasa, si dupa ce ai condus cele 15 minute cat dura drumul spre casa, opresti si iti dai seama ca nu esti nici pe departe ajuns la destinatie. Mai faci cateva ocoluri, incerci sa te orientezi, dar tot nu reusesti sa gasesti drumul. Nu este un motiv sa intri in panica. Intr-un caz fericit, iti amintesti ca tocmai ai instalat un sistem de navigatie si acesta te ajuta sa ajungi in cele din urma la destinatie.

Acest scenariu nu este deloc unul neobisnuit, se poate intampla oricui, si in astfel de situatii GPS-ul iti vine rapid in ajutor. Fie ca esti nevoit sa calatoresti catre o destinatie indepartata, ai probleme cu orientarea, te afli intr-un oras nou sau ai de mers la o intalnire intr-o zona care nu iti este familiara, navigatia prin GPS te va ajuta sa gasesti cel mai scurt drum posibil.

Dispozitivele GPS pentru autoturisme sunt disponibile intr-o gama larga in comert, astfel ca ai de unde alege. Unele autoturisme vin echipate cu sisteme de navigatie dedicata, insa daca nu este cazul propriu, poti achizitiona un astfel de dispozitiv ce iti va economisi timpul necesar ajungerii la destinatie. Trebuie sa tii cont de cativa factori in momentul in care te-ai decis ca aceasta este solutia optima.

Usurinta instalarii – dispozitivele vin in marimi diferite, de la dimensiunile unei palme pana la cele ce arata ca niste mici notebook-uri. Marimea are un rol important in momentul instalarii. Sistemele de prindere de bord si marimea display-ului iti pot pune probleme, asa ca alege exact ceea ce ti se potriveste.

Designul interfetei – trebuie sa fie o interfata usor de utilizat, cu care sa te familiarizezi rapid, meniurile sa fie accesibile, iar introducerea manuala a adresei de destinatie sa fie cat mai facila.

Co-pilotul – Toate GPS-urile vin echipate cu un sistem de avertizare vocala, care va ghideaza in trafic. Vocile cat mai umane si accentul clar trebuie sa fie urmarite.

Ultimul, dar nu cel din urma aspect este pretul. Trebuie sa comparati preturi de la toti producatorii, nefiind recomandata achizitia de unitati GPS mai ieftine, pentru ca si aici se aplica acea conceptie conform careia ceva mai scump este mai de calitate si mai durabil.

Per total, trebuie sa fii constient ca cele mai bune dispozitive GPS sunt cele usor de instalat, cat mai user-friendly si care nu iti fac o gaura serioasa in buget. Mare atentie: ochii la drum, nu la GPS! Acesta iti arata calea de urmat, dar nu te avertizeaza despre ceilalti membri din trafic, asa ca asculta indicatiile vocii si pastreaza privirea la drum.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*