Souter Lighthouse

Souter Lighthouse a fost contruit in anul 1871 in Lizard Point, Marsden in nordul Angliei. Vizibilitatea din Lizard Point era foarte buna, pentru ca stancile sale erau mult mai inalte decat cele de langa Souter Point, insa farul a fost denumit Souter pentru a nu fi confundat cu Lizard Lighthouse din Cornwall.

A fost contruit special ca si solutie pentru multele naufragii care au avut loc in apele mai putin adanci din zona, si de vreme  ce in mod sigur ar fi trebuit sa indeplineasca doar acest rol, acest far este mai mult cunoscut pentru faptul ca este unul dintre cele mai bantuite faruri din Marea Britanie.

Legenda spune ca nepoata famioasei Frace Darling, Isobella Darling, face vizite fantomatice in Souter Lighthouse. Aceasta este cunoscuta pentru eforturile ei eroice de a salva membrii echipajului ambarcatiunii SS Forfashire ce se scufunda in timpul unei furtuni in anul 1838. Nu este sigur de ce Isobella bantuie farul, insa dosarele demonstreaza faptul ca aceasta a locuit acolo in anul 1881.

Echipajul si administratorii din cadrul farului au raportat faptul ca au vazut tacamuri plutind prin aer, au simtit o temperatura scazuta in mod inexplicabil si chiar si interactiune fizica cu unii dintre membrii staff-ului, care precizeaza ca au fost trasi sau impinsi de o mana nevazuta. Unii vizitatori precizeaza chiar ca au fost strigati pe nume de catre o voce de femeie, in timp ce altii au auzit plangand si au surprins aparitia unei tinere femei care se presupunea ca era Isobella.

Isobella nu este de fapt singura fantoma care se intampla sa bantuiasca Souter Lighthouse. O alta poveste precizeaza ca o chelnerita ce lucra in cadrul farului, ce strabatea coridorul bucatariei intr-o seara, a ramas inlemnita in fata aparitiei la capatul coridorului a unei siluete de barbat ce purta uniforma de administrator de far. Acesta a disparut dinaintea ochilor acesteia, lasand in aer doar o usoara urma de tutun in aer.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*