Stima de sine la copii

stima de sine la copii
stima de sine la copii

Stima de sine se capata pe parcursul vietii si odata cu inaintarea in varsta, de aceea inca din copilarie este indicat sa-i fii alaturi copilului tau si sa-l ajuti sa iti dezvolte cat mai multe pasiuni, abilitati de comunicare, o atitudine pozitiva si proactiva si o cat mai mare toleranta in legatura cu felul in care se comporta ceilalti din jur.

A-i invata pe cei mici sa ierte prin exemplul propriu este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru copiii tai. Pe langa faptul ca in acest fel le demonstrezi ca greslile pot fi indreptate si pot fi conciliate, le demonstrezi de asemenea si faptul ca indiferent de faptul ca uneori oamenii se mai cearta, exista intotdeauna solutia reconcilierii.

Cu ajutorul a putina empatie si compromis, putem intra in pielea celor care ne-au gresit si care probabil acum se caiesc pentru asta, si ii putem ierta mai cu usurinta. Copilul tau va invata aceasta lectie de la tine si va incepe sa puna in aplicare iertarea in viata de zi cu zi, atunci cand situatia o va cere.

Invata-ti copilul sa se concentreze pe constuirea unor relatii adevarate, cinstite, pline de inteles si de sentimente frumoase, sa caute fericirea in orice, dar mai ales in lucrurile mici si sa tanjeasca dupa succes. O multitudine de oameni ajung sa obtina un anumit nivel de bogatie, putere si competente, si totusi niciodata nu isi pot invinge si lupta impotriva temerilor pe care le au si raman nesiguri pe ei.

Invata-ti copilul despre valoarea unei prietenii adevarate si despre felul in care doar laturi de altcineva poti deveni mai puternic si mai fericit in viata. Invata-ti copiii sa-si intoarca privirea la milioanele de lucruri mici si pozitive din viata atunci cand sunt in cautarea fericirii si de asemenea sa fie ambitiosi si persistenti in ceea ce isi doresc.

1 Comment

  1. E foarte important pentru copii sa ai grija cum le atragi atentia. Nu cred ca iti doresti sa le oferi acea lipsa de incredere. Daca ii certi si mereu le spui ca nu fac ceea ce trebuie acestia vor ezita si se vor inchide. Stiu din propria experienta!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*