Surprize la preliminariile euro 2016

euro 2016
euro 2016

In cea de-a doua etapa a preliminariilor pentru euro 2016, meciurile s-au jucat sambata, 11 octombrie, si unele dintre rezultate au adus surprize mai mult sau mai putin placute.

Irlanda s-a impus in fata Gibraltarului cu scorul de 7-0, Scotia a facut 1-0 cu Georgia, iar cea mai importanta surpriza a aparut la Polonia – Germania. Scorul final aici a fost 2-0, campioana mondiala Germania fiind infranta.

Nici grupa F in care este si Romania nu a fost lipsita de surprize. Astfel Grecia a remizat 1-1 cu Finlanda, Irlanda de Nord a castigat partida cu Insulele Feroe la un scor de 2-0, iar Romania a obtinut un punct, remizand 1-1 cu Ungaria. Aceeasi remiza 1-1 s-a intalnit si la meciurile Armenia – Serbia si Albania – Danemarca.

Interesul este sa vedem cum au evoluat tricolorii nostri, din pacate a fost doar o remiza 1-1, cu o echipa a Ungariei ce trece printr-o perioada de reorganizare si reconstructie. Bucuria a fost adusa pe fetele romanilor de Sanmartean, care a dat o pasa geniala in urma careia Rusescu a concretizat in minutul 44 al primei reprize, putin inainte de pauza.

Nationala Romaniei a dominat clar prima repriza, a avut jocul in mana, mentinand controlul in cea mai mare parte. Resimtind dureri la coapsa stanga, Sanmartean a fost schimbat cu Tanase in minutul 66, insa cea de-a doua repriza nu a fost una prea stralucita pentru tricolori.

Se pare ca fara Sanmartean jucatorii nu si-au mai gasit drumul spre cel de-al doilea gol, care ar fi asigurat victoria, dupa spusele selectionerului nationalei Victor Piturca. Egalarea a venit dupa un fault si o lovitura libera acordata ungurilor de centralul scotian. Dzsudzsak, acelasi care a obtinut si lovitura libera, a si concretizat-o, inscriind un gol la care Tatarusanu nu a avut nici o sansa. Pe final de meci spiritele s-au incins in urma unei intrari dure asupra lui Rusescu, dar in cele din urma meciul s-a terminat la egalitate 1-1.

Ne pregatim in continuare de urmatoarea etapa a preliminariilor euro 2016, in care Romania va juca in deplasare cu Finlanda, astazi, marti, 14 octombrie 2014, la orele 21:45 iar meciul va fi televizat pe TVR 1. Urmatorul meci apoi va fi disputat abia peste o luna, cand Romania va juca acasa cu Irlanda de Nord. In momentul de fata Romania se situeaza pe al treilea loc in grupa, fiind la egalitate de puncte cu Finlanda. O victorie in fata acesteia ne va pozitiona pe cel de-al doilea loc, sau chiar pe primul, daca rezultatul va fi in favoarea Greciei in meciul cu Irlanda de Nord care in momentul de fata se afla pe primul loc in grupa.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*