Tatii si comorile lor-fetitele

tati fetite
tati fetite

Pentru majoritatea oamenilor, adica a barbatilor, subiectele mai delicate legate de functionarea organismului femeilor sunt foarte greu de inteles si de conceput. Este degeaba a explica unui barbat felul in  care o femeie poate da nastere unui copil sau mai bine zis felul in care mecanismele interne ale acesteia se invart si functioneaza pentru a putea da posibilitatea ca aceasta sa nasca.

Este vorba in principal despre ciclul menstrual sau menstruatie, cel mai ferit si mai evitat subiect al timpurilor. Dar in special cand vine vorba despre acest subiect in lumea tatilor, acestia se schimba pe loc, se inrosesc si nu mai stiu ce sa spuna.

O fetita aflata la o varsta dintre cele mai potrivite, la care sangerarile menstruale incep deja sa apara, isi doreste, de fapt trebuie sa afle din surse sigure si acreditate despre functionarea organelor interne ale sale si despre ciclu.

Cea mai indicata persoana care sa ii vorbeasca despre acest lucru ar fi mama ei, insa, in lipsa, si un barbat ar trebui sa cunoasca dspre aceste lucruri destul de multe, ca sa ii poata explica procesele si cauzele acestui fenomen fizic si natural fetitei sau fetitelor lui.

Barbatii, in special taticii, sunt cei mai putin constienti despre importanta si felul in care actioneaza acest fenomen, si de aceea ar putea fi destul de putin indicati sa vorbeasca despre aceste lucruri cu fiicele lor.

Insa, pentru a crea o legatura mai profunda si mai buna cu acestea, si ei trebuie sa invete cate ceva ca sa le poata explica si face sa inteleaga pe comorile lui de ce intervine acest fenomen in viata lor la un moment dat.

Barbatii trebuie sa cunoasca faptul ca o data la 28 de zile, fiecare femeie(ar trebui) sa aiba ovulatie, procesul prin care ovulele sunt eliberate din ovare. Ovulul ajunge mai apoi in uter.

Inainte de acest proces, se produce o eliberare de estrogen care face ca uterul femeii sa fie puternic vascularizat si protejat cu un tesut in care sangele se afla intr-o cantitate mai mare ca de obicei. Acest tesut se dezvolta in asa fel incat uterul sa poata fi pregatit pentru o eventuala sarcina.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*