Terapia copiilor sensibili

terapie copii sensibili
terapie copii sensibili

Poti lucra cu copiii tai care au probleme cu emotiile prin ascultarea problelor pe care le au, prin incercarea de a le intelege starile si sentimentele cu privire la anumite lucruri si situatii si prin ideea de a fi calm si linistit in preajma lor. Dupa ce vorbesti putin cu ei si sau calmat, incearca sa discuti cu acestia in legatura cu sursa supararii sau furiei lor.

Apoi, cand s-au calmat cu adevarat, discuta si mai multe posibilitati de a te confrunta cu situatia data viitoare cand va fi suparat, cum ar fi „Poate data viitoare vei vrea sa te joci cu fratele tau si acesta iti spune ca nu va putea sa se joace cu tine decat peste o ora, vino la mine si te voi ajuta sa gasesti modalitati prin care a faci sa treaca timpul. Asta te va ajuta sa te simti mai bine in loc sa fii suparat”.

Aceasta produra iti poate lua ani intregi de incercari, asa ca trebuie sa fii foarte rabdator. Ajutandu-ti copilul sa se confrunte cu emotiile este ceva care se intampla treptat intr-o perioada mai mare de timp. Oricum, rasplata este mare pentru ca iti vei invata copii cum sa fie independenti si sa isi infrunte emotiile care duc la anxietate si stres.

Daca stii ca celui mic ii este foame, ca este obosit, bolnav sau ca nu se simte prea bine in general, toleranta copilului tau poate scadea si mai mult pentru situatiile care nu sunt ideale din punctul lui de vedere. De exemplu, daca al tau copil mic are un frate mai mare si tu stii ca cel mare trebuie sa se opreasca din joaca si sa faca altceva si asta va cauza lacrimi de tristete copilului mic, asigura-te ca iti vei lua ceva timp mai mult pentru a-ti pergati copilul mic pentru situatia asta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*