Tipuri de instalatii termice

instalatii termice
instalatii termice

Locuinta ta poate avea una dintre multele tipuri de instalatii termice din cate exista pentru incalzire si pentru mentinerea uniforma a temperaturii in incaperi. Aceste tipuri de instalatii termice sau sisteme de incalzire pot varia de la suflul de aer cald in locuinta prin intermediul conductelor si pana la instalarea de conducte cu apa calda prin pardoseala.

Orice tip de sistem de incalzire ai avea, acesta isi va avea avantajele si dezavantajele sale. Asadar, o mica descriere a celor mai populare tipuri de instalatii termice din casele noastre merita a fi facuta pentru a vede felul in care functioneaza acestea, dar si avantajele si dezavantajele acestora.

Sistem de incalzire generala

Acest sistem este de departe cel mai cunoscut sistem de incalzire in locuinta si de filtrare a aerului in aceasta. Aerul este incalzit intr-un furnal si mai apoi este distribuit din cadrul furnalului prin intermediul tevilor si conductelor in camerele destinate pentru a fi incalzite. Furnalele sau caloriferele pot incalzi aerul prin diferite surse de combustie cum ar fi gazul natural, propanul, electricitatea sau petrolul.

Printre avantajele acestui tip de incalzire a locuintei si a spatiilor interioare se numara si faptul ca exista doar o singura metoda de distributie a aerului care poate fi utilizata si pentru racirea aestuia. De asemenea aerul poate fi filtrat, umidificat sau dezumidificat, dupa preferinte. Acest sistem de incalzire nu este foarte costisitor si este foarte rezistent.

Sistem de incalzire radianta

Acest sistem este cunoscut pentru asigurarea celui mai natural si confortabil tip de caldura in locuinta. Paote veni intr-un numar mare de forme, de la o soba care radiaza caldura si pana la tuburi si tevi cu apa calda care sunt montate sub pardoseala. Acest sistem functioneaza pin procesul radiatiilor sau printr-un transfer direct de caldura de la o suprafata calda la o suprafata rece.

Panourile radiante pot fi montate pe tavan sau pereti iar tevile cu apa calda pot fi distribuite si montate in podea sau direct sub suprafata pardoselii. Sistemele de incalzire in pardoseala folosesc apa calda incalzita de un boiler. Acest boiler poate fi alimentat de catre gazul natural, propan, petrol sau prin electricitate. Sobele de incalzire generala pot fi pe lemne sau pe carbuni.

Avantajele acestui tip de sisteme de incalzire constau in faptul ca este foarte confortabil si un furnizor foarte bun de caldura naturala, costurile pentru instalatie nu sunt foarte costisitoare iar boilerele pot fi foarte eficiente din punct de vedere energic.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*