Trusoul pentru botez si necesitatea acestuia in cadrul evenimentului dedicat noului nascut

botezz.ro

Setul de botez pentru bebelus, cunoscut si ca trusou, este absolut necesar in cadrul acestui eveniment important din viata sa. Este momentul in care statusul sau se modifica din pagan in crestin, in care este primit in sanul familiei ortodoxe, deci se preteaza a fi intampinat cum se cuvine. Pentru ca ritualul increstinarii sa fie complet, nasii sunt cei care au in vedere achizitionarea unui trusou corespunzator, elegant, calitativ, complet.

Sunt elemente specifice care il alcatuiesc, ce joaca un rol important in timpul slujbei si de care cumparatorii ar trebui sa tina cont. Se incadreaza in lista de produse sticluta pentru mir, fasa, prosopul mare pentru copil si cel mic pentru preot, panza de mir, batista, sapunelul, sticluta pentru prima suvita. Pentru un botez perfect, nasii pot avea in vedere pachetele care includ si elemente suplimentare, precum cutiuta specifica pentru cele mentionate.

Trusoul botez si importanta fiecarui element

Este important a bifa un magazin care ofera complexitate in ceea ce priveste un trusou botez, astfel ca ceremonia sa fie lipsita de probleme. Iata care este rolul pe care fiecare element in parte il joaca si de ce trebuie sa faca parte din pachetul ales.

  • Sticluta de mir

Se preteaza a fi umpluta cu ulei de masline, urmand ca in lacasul sfant sa fie transformant in ulei sfant, cunosut sub denumirea de mir. Se utilizeaza o parte a acestuia in timpul ritualului religios, iar cealalta in ziua urmatoare, cand se face baie bebelusului. Se poate pastra sticluta ca amintire.

  • Crasma

Aceasta bucata de panza de dimensiuni mari este necesara pentru a infasa copilul dupa ce a fost scos din cristelnita. De preferat este un material moale, natural, delicat si confortabil pentru bebelus. A se avea in vedere un material calitativ al panzei pentru ca cel mic sa nu se irite sau sa dezvolte alergii ale pielii. Dupa dorinta poti opta pentru un pachet care permite personalizarea crasmei prin cusatura initialelor intr-o zona vizibila sau prin diverse detalii decorative.

  • Fasa

Aceasta vine ca o completare a panzei de mir. Conteaza sa fie de o dimensiune potrivita, materialul fiind mai putin relevant. Sunt si diverse mituri cu privire la aceasta, insa prea putin relevante pentru a fi mentionate.

  • Prosopul mare

Neaparat necesar este a alege un prosop suficient de mare pentru a sterge bebelusul dupa ce a fost increstinat. De preferat este sa fie confectionat din bumbac moale sau un material care poate absorbi eficient apa. De asemenea, se poate utiliza pentru baia de a doua zi. Daca ai in vedere trusourile de pe www.BotezZ.ro, ai posibilitatea de a personaliza si prosopul dupa plac. Orienteaza-te dupa un model delicat la atingere, cu un design corespunzator in functie de sexul copilului.

  • Prosopul pentru preot

Acesta este necesar pentru ca preotul sa isi spele ritual mainile. De asemenea va fi necesar sapunul in acest context, elemente care de asemenea pot fi personalizate.

Poti avea in vedere asortarea tuturor componentelor trusoului daca doresti ca pregatirea sa fie una corespunzatoare. Cat despre pretul acestora, este dictat de calitatea produselor, de complexitatea lor si de alte astfel de aspecte. Poti consulta lista de optiuni de pe botezZ.ro de asemenea.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*