Verisori indepartati

verisori
verisori

Fata de distinctia dintre verisori „primari” si „secundari”, exista de asemenea si titulatura de „indepartati”. Asta se refera la numarul de generatii care separa doua rude despre care se vorbeste si este adaugata dupa ce s-a notificat ca sunt verisori primari sau de gradul II, si asa mai departe. In acest caz este important sa iti dai seama ca a decide ca esti verisor de „gradul I” sau de „gradul II” este in functie de persoana care este cea mai apropiata ca generatie de ruda voastra comuna. De exemplu, relatia dintre tine si Vivian din ceea ce spuneam mai sus este ca tu si ea sunteti veri primari si nu indepartati.

Acest lucru este posibil pentru ca stramosul vostru comun este strabunica, care este chiar bunica lui Vivian. Aceasta este cea mai apropiata in arborele genealogic cu stramosul comun. Apoi, dintr-o perspectiva generalista, exista o anume generatie care va separa pe tine si pe Vivian, de vreme ce ea este la acelasi nivel ca si mama ta si ca unchiul tau.

Extinderea relatiilor de familie. Terminologia folosita pentru descrierea relatiilor dintre verisori poate fi extinsa mai departe pentru a reflecta pe cat de multe generatii este nevoie. Verisorii primari impart un bunic comun, verisorii de gradul II impart un strabunic comun (bunicul unui bunic), si asa mai departe. In mod asemanator, verisorii care sunt mai indepartati sunt la o generatie departare, verisorii care sunt si mai indepartati sunt la doua generatii departare, si verisorii care sunt si mai indepartati de atat sunt la si mai multe generatii departare (3). Totul se leaga si totul este in familie. S-a dezvaluit in anul 2007 chiar ca Dick Cheney si Barack Obama  sunt de fapt rude-acestia sunt verisori de gradul 8, dar totusi doar prin casatorie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*